Kauniit ja rohkeat filippiinat

Kauniit ja rohkeat filippiinat

Kauniit ja rohkeat filippiinat. Filippiiniläisnaiset meillä ja muualla.
Toim. Maarit Huhtaniemi. Filippiinit-seura ry, Helsinki 1996, 2. painos 1998. Painos on loppu, mutta huom! samoja aiheita on käsitelty perustietoteoksessa Filippiinit – myrskyjen ja mahdollisuuksien saaristo.

Kirja julkaistiin vastineeksi syksyn 1995 naiskauppakeskusteluun. Tietoa filippiiniläisten naisten elämästä ja siirtolaisuudesta.

Kaukoidän kukkia jääpuikkojen maassa

“Filippiiniläisvaimoista on kohistu, ja siksi on paikallaan, että heistä on tehty asiallinen tietopaketti. Kauniit ja rohkeat filippiinat – filippiiniläisnaiset meillä ja muualla on syntynyt monen tutkijan ja kirjailijan yhteistyön tuloksena. Sen on toimittanut Maarit Huhtaniemi. Heti käy selväksi, ettei filippiiniläisnainen olekaan vain kaunis, tottelevainen nukke, jonka voi tilata postimyynnistä. Heillä on yllättävän samanlaisia piirteitä suomalaisnaisten kanssa. Heitä on näkyvillä paikoilla kotimaansa talouselämässä ja politiikassa – jopa enemmän kuin täällä, ja heillä on tuhansittain omia järjestöjä, joissa he parantavat omaa asemaansa ja koko yhteiskuntaa. He ovat hyvin koulutettuja ja paljolti vastuussa perheensä taloudesta.”

Hannele Tulonen, Helsingin Sanomat 17.11.1996.
Kaukoidän kukkia jääpuikkojen maassa. Filippiiniläisillä naisilla on yllättävän paljon yhteistä suomalaisten sisartensa kanssa.