Kategoriat
Uutiset

Koronatiedote

Monissa maissa tartuntatilanne on pahenemassa. Filippiineille voivat matkustaa lähinnä vain maan kansalaiset perheenjäsenineen. Lue lisää matkustamista koskevilta sivuilta.

Koronatiedote

Monissa maissa tartuntatilanne jatkuu vaikeana. Suomessakin monet rajoitukset ovat voimassa. Kannattaa siis edelleen noudattaa ohjeita, pitää huolta turvaväleistä, pestä käsiä usein ja välttää suuria väkijoukkoja. Seuraa hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita.

Suomen Ulkoministeriö suosittelee edelleen, että ei matkustettaisi ulkomaille. Filippiineille ovat viime kuukausina voineet matkustaa lähinnä vain maan kansalaiset perheenjäsenineen. Tammikuussa 2021 myös Suomesta tulijoille astui voimaan täysi kielto koronan ns. brittimuunnoksen takia. Täyskielto poistettiin toistaiseksi 1.2.2021 ja palattiin aiempiin viisumimääräyksiin. Lue tarkemmat tiedot maahanpääsystä matkustamista koskevilta sivuilta. Seuraa tilannetta Filippiinien maahanmuuttotoimiston sivuilta: https://www.facebook.com/immigration.helpline.ph

Koronatilanne lähes pysäytti kaiken matkustamisen Suomen ja Filippiinien välillä. Monia reittejä on rajoitettu tai kokonaan suljettu. Myös maasta ulos pääseminen on todella vaikeaa.

Maan sisällä on monentasoisia rajoituksia. Luzon ja muutamat muut alueet ovat edelleen melko suljettuja. Cebu City ja monia muita paikkakuntia on suljettu. Maan sisäisiä lentoja on vain hyvin harvassa. Liikkuminen maan sisällä on nyt vaikeaa. Tilanne muuttuu koko ajan.

Maailman lentoliikenteen tilannetta voi seurata mm. osoitteesta https://www.flightradar24.com/51.5,-0.12/8.