Kategoriat
Uutiset

Koronatiedote

Monissa maissa tartuntatilanne on pahenemassa. Filippiineille voivat matkustaa lähinnä vain maan kansalaiset perheenjäsenineen. Lue lisää matkustamista koskevilta sivuilta.

Koronatiedote

Suomessa monet rajoitukset ovat nyt poistuneet (lokakuussa 2021). Kuitenkin monissa maissa, kuten Filippiineillä, tartuntoja on paljon ja rokotettuja vielä kovin vähän. Filippiinit rajoittaa maahan pääsyä. Seuraa hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita.

Suomen Ulkoministeriö suosittelee varovaisuutta matkustamisessa. Filippiineille ovat viime kuukausina voineet matkustaa lähinnä vain maan kansalaiset perheenjäsenineen. Tammikuussa 2021 myös Suomesta tulijoille astui voimaan täysi kielto koronan ns. brittimuunnoksen takia. Täyskielto poistettiin toistaiseksi 1.2.2021 ja palattiin aiempiin viisumimääräyksiin. Lue tarkemmat tiedot maahanpääsystä matkustamista koskevilta sivuilta. Seuraa tilannetta Filippiinien maahanmuuttotoimiston sivuilta: https://www.facebook.com/immigration.helpline.ph

Koronatilanne lähes pysäytti kaiken matkustamisen Suomen ja Filippiinien välillä. Monia reittejä jopa kokonaan suljettiin. Myös maasta ulos pääseminen on ollut todella vaikeaa.

Maan sisälläkin on edelleen monentasoisia rajoituksia ja liikkuminen siellä rajoitettua. Maan sisäisiä lentoja on vain hyvin harvassa. Tilanne muuttuu koko ajan.

Maailman lentoliikenteen tilannetta voi seurata mm. osoitteesta https://www.flightradar24.com/51.5,-0.12/8.